BB-Plus-Collagen-Original_11-horz

BB Plus Collagen, Cantik Luar Cantik Dalam

Terima kasih kepada yang order BB Plus Collagen walaupun Hane tak sempat nak promote lagi..:) sebabnya, tak lain dan tak bukan sebab sebelum ini tak cuba-try-test lagi. Jadi, setelah seminggu secara sukarela try BB Plus Collagen ini, dan sangat puas hati dengan hasilnya, barulah dengan senang hati nak recommend kepada u’olls..!!

Huh, collagen apa tu?
Collagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Ia merangkumi 30% daripada keseluruhan protein di dalam badan. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.

Kalau badan sudah hasilkan collagen, perlu ke ambil collagen supplement?
Perlu la! Macam protein-protein tisu yang lain, semakin usia meningkat, semakin slowwww tumbesaran/penggantian tisu. Cuba bezakan kalau kita jatuh 10 tahun lepas dengan kalau kita jatuh sekarang. Mana lagi lama nak baik? Mana lagi lama kesan lebam itu nak hilang? Jadi, pengambilan collagen boleh merangsang menguatkan collagen yang sedia ada DAN merangsang pertumbuhan collagen baru.

atau jawapan ala-ala scientist, faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Fungsi collagen please..

menghasilkan asid amino penting seperti :
: lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
: hydroxyprolin- memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan tulang glisin -melembapan kulit.
alanin, prolin
: asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan kulit lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
: arginin – memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.

Selain itu, collagen juga
: mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
: melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif
: menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
: menampung air dalam tubuh.
: meningkatkan penyerapan kalsium.
: menguatkan salur darah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
: meningkatkan isyarat induksi
menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

Jadi, bila kita ambil BB Plus Collagen, dapat menegang,menganjal dan melembapkan kulit. dan benefits yang lain juga seperti kat atas. Tapi Hane minum sebab nak kulit yang lebih glowing..:)

Banyak kan collagen di pasaran. Nak pilih yang mana?
(1) Pilih collagen dari sumber ikan.
(2) Pilih collagen dari sumber ikan yang dihidrolisis.

20120927-134126.jpg

IN SHORT, pilih la BB Plus Collagen. Thank u very much :p

Ikan? Collagen ini rasa ikan la?
Sila jangan buat fitnah. Collagen ini ada tambahan roselle. Roselle bukan sahaja tinggi vitamin C, rasa pun sedap. Kalau tak pernah rasa air roselle, rasanya macam air ribena.

 

Apa beza fish collagen dengan yang lain-lain?
First and most importantly, HALAL. At least BB Plus Collagen ini halal la. Boleh refer kat table bawah ini untuk perbezaan yang lain.

20120927-134934.jpg

Bagaimana BB Collagen berfungsi?
REPAIR.REBUILD.RENEW

20120927-135135.jpg

Kelebihan BB Plus Collagen?
1. Dos yang Efektif. Hanya 1 paket (5g) setiap hari
P/S: lebih dr 5g – badan kita akan terus kumuhkan keluar
2. Kandungan peptida kolagen yang tinggi. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz Dalton) yang sedia diserap
3. Selamat. Bebas daripada bahan beracun (itulah sebabnya kolagen ikan laut dalam yg terpilih)
4. Perlindungan antioksida tambahan. Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan drp sinaran UV dan radikal bebas
5. Anti Alahan dan Anti Radang. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit.
- di pasaran setakat hanya ada 2 jenama yg mengandungi OPC dan salah satu darinya adalah BB Plus Collagen
6. Ko-faktor tambahan. Vitamin C dan Roselle menguatkan rantaian kolagen (penjual kolagen lain di pasaran biasanya akan offer vitamin C juga utk diambil sekali)
7. Mencerahkan kulit. Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit.
8. Manfaat Tambahan. Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang membantu mengurangkan kesakitan akibat osteoarthritis.
9. Rasa Enak. Rasa enak campuran 100% jus blackcurrant dan jus roselle, tiada bau ikan
10. Tanpa Gula dan Kolesterol. Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah, sesuai untuk para diabetes. Juga sangat sesuai untuk mereka yang tengah ber-diet!

Ingrediants BB Plus Collagen
Hydrolized marine collagen, grape seed extract, Vitamin C, roselle juice powder, blackcurrant juice powder, apple fiber, inulin.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.

Harga: RM180/box
1 box = 20 sachets
Cara minum: Campurkan 1 sachet ke dalam air (NO HOT WATER!). Kacau or better yet, shake, shake, shake dan minum. Recommend minum sebelum makan atau sebelum tidur.

Untuk best price dan offer, boleh contact Hane.

xoxo
Hane Hassan
0196210521
hanehas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “BB Plus Collagen, Cantik Luar Cantik Dalam”

    1. I’m not sure if BB Plus certified Halal by Jakim. So far, to my knowledge, BB Plus Collagen certified Halal by Islamic Food Research Centre (IFRC), Asia. Jadi, InsyaAllah, still halal wpun badan lain yang sahkan.

Leave a Reply